AL architecten Zwolle BNA | Nieuwbouw - Verbouw- Interieur

Diensten

Nieuwbouw

Regelmatig maken we mee dat klanten graag hun eigen nieuwbouw huis bouwen. Vaak is in een eerder stadium gezocht hebben naar een nieuwbouw project woning dat aan hun eisen voldeed. De redenen dat hier vaak niet voor gekozen wordt zijn o.a. dat het project geen ruimte biedt aan individuele wensen, dat eventuele aanpassingen heel duur zijn, dat het ontwerp niet bij de klant past etc.

Waar onze klanten naar op zoek zijn is een uniek nieuwbouw huis dat helemaal bij ze past. Ze willen de woning indelen zoals zij willen, immers iedereen heeft andere wensen. Dat is een goede reden om advies bij ons in te winnen. Wij luisteren naar uw persoonlijke wensen en vertalen dat naar een nieuwbouw huis ontwerp dat naadloos bij u past. Met dit ontwerp kunt u uw nieuwbouw huis bouwen en binnen het budget wat u voor ogen heeft.

Verbouw

Als u een verbouwing aan uw woning wilt realiseren maak dan niet de fout gelijk een aantal aannemers uit te nodigen voor het opstellen van offertes! Elke aannemer heeft zijn eigen advies en de offertes die u uiteindelijk ontvangt zijn niet te vergelijken en zullen enorm in prijs verschillen! Maakt u dan toch een keuze voor een aannemer dan bestaat er de kans dat u niet het gewenste eindresultaat behaald en in het slechtste geval tegen enorme onvoorziene meerkosten aanloopt.

Graag investeren wij wat tijd om uw project tot in detail uit te werken. Samen met u denken we na en maken keuzes met als resultaat een ontwerptekening en desgewenst een tekening voor de aannemer. Hiermee vragen we offertes aan bij meerdere aannemers met als resultaat dat u offertes ontvangt welke compleet zijn, vergelijkbaar, scherper, zonder valkuilen en financiële risico’s.

Restauratie

Wanneer een nieuwe opdracht zich aandient, wordt met de opdrachtgever overlegd hoe zijn wensen in overeenstemming kunnen worden gebracht met de mogelijkheden van het gebouw. Uitgangspunt is een frisse en respectvolle benadering van het bestaande gebouw / monument, waarbij een (kort) onderzoek naar de bouwgeschiedenis van het pand wordt verricht en waar latere toevoegingen worden beoordeeld op kwaliteit en harmonie ten opzichte van het geheel. Elk gebouw is immers uniek in zijn architectuur en gebruiksgeschiedenis.

Al deze aspecten vormen samen de basis voor een restauratie- of verbouwingsplan, waarbij tevens een raming van de kosten wordt opgesteld. De uitvoering op basis van bestek en tekeningen kan geheel door ons worden begeleid.

Interieur

Naast architectuur kunt u bij ons ook terecht voor interieurontwerp en interieuradvies. Door de vele tijd die je in je huis doorbrengt, is het van groot belang om een goede sfeer in een woning te creëren. Dit gaat dus niet alleen om welke meubels je moet kopen, maar ook over hoe u interieur-ideeën kunt krijgen om gewoon het beste uit je huis te halen!

Wij werken altijd volgens een stappenplan om zo tot een mooi en verrassend eindresultaat te komen. Dit doen wij door alle belangrijke ruimtes in en om het huis te behandelen, zodat je op deze manier ideeën krijgt van wat er allemaal bij interieur thuis komt kijken. Bij ons zijn interieur en architectuur onlosmakelijk met elkaar verbonden.