Eigentijdse villa | Hattem

Vrijstaande woning met fraai metselwerk in villapark

Woning Hattem | Hattemse Loo

Projectomschrijving:

In een villaplan in het buitengebied van Hattem, heeft AL architectuur een vrijstaande villa ontworpen. In dit plan heeft de gemeente bepaald dat een verscheidenheid aan stijlen de voorkeur heeft en was er dus een grote mate van vrijheid in ontwerp.

In samenspraak met de opdrachtgever hebben we gekozen voor een modern exterieur met schuine dakvlakken en grote overstekken aan de voor- en achtergevel. Voor de gevels is gekozen voor een genuanceerde gevelsteen met terugliggende voeg.

Het is een levensloopbestendige woning met een ruime slaapkamer met badkamer op de begane grond. Verder is er nog een aparte ruimte voor de inloopkast, een kantoor en een ruime bijkeuken. Ook hier is weer gekeken naar goede loop- en zichtlijnen. De woonkeuken en zitkamer hebben beide een grote pui met openslaande deuren naar de tuin. Dit geeft een natuurlijk ruimtegevoel met de natuur. Mooi geïntegreerd is de ruime garage die direct toegang geeft tot de woning.

Op de verdieping zijn er drie ruime slaapkamers, apart toilet en een badkamer met grote inloopdouche. In de gehele woning is gewerkt met hoge plafonds.

Type: Nieuwbouw, Woningbouw

Locatie: Hattem, provincie Gelderland

Ontwerp: 2016

Opdrachtgever: Particulier

Status: Gerealiseerd

Oplevering: 2017

Fotografie: Jan Duker