Modern woonhuis | Borne

Eigentijds vormgegeven met strakke belijningen

Woning Borne | Bornsche Maten

Projectomschrijving:

Centraal in Twente  heeft AL architecten de opdracht gekregen voor een vrijstaande woning. De wijk zelf is ruim van opzet en kent een enorme variëteit aan woningen. Een mooie uitdaging om voor onze opdrachtgevers een ingetogen opvallende woning te ontwerpen.

Eigentijds vormgegeven met strakke belijningen. De hoofdvolume is schijnbaar simpel vormgegeven. Ook hier weer de strakke belijningen en een combinatie van wit keimwerk, metselwerk en houten geveldelen. Deze zijn zo gebruikt dat alles in een perfecte balans is. De kap is een zadeldak met grote dakoverstekken voorzien van vlakke dakpannen die het geheel strakke uitstraling geven.

Ook bij deze woning zie je dat de carport niet een afwijkend gedeelte van de woning is maar dat het een geheel vormt met het hoofdgebouw. De sterke horizontale lijnen van het hoofdgebouw, de carport en de luifel maken dat het als hoofdvorm heel natuurlijk aanvoelt. Dit is een kenmerk van alle ontwerpen van AL architecten.

Ook hier is er optimaal aandacht besteed aan het interieur van de woning. Rekening houdend met de smaak van de opdrachtgever zijn ruime en lichte ruimtes ontworpen. Je komt binnen in een ruime en brede entree die d.m.v. industriële deuren toegang geeft tot de ruime woonkeuken. Bij binnenkomst van de voordeur kijk je zo door de woning naar de achtertuin hetgeen een optimaal gevoel van ruimte geeft. Ook de verbinding woonkeuken en zitkamer is af te sluiten met twee brede openslaande industriële deuren met veel glas.

Op de verdieping is er de mogelijkheid van vier slaapkamers (nu drie), badkamer en apart toilet. Voor de bergruimte is er de vliering over de gehele oppervlakte van de woning.

Type: Nieuwbouw, Woningbouw

Locatie: Borne, provincie Overijssel

Ontwerp: 2016

Opdrachtgever: Particulier

Status: Gerealiseerd

Oplevering: 2016

Fotografie: Jan Duker