Moderne villa | Dalfsen

Ruim woonhuis in buitengebied

Woning Dalfsen | Gerner Marke

Projectomschrijving:

In een bosrijk gebied, aan de rand van Dalfsen, heeft AL architecten een vrijstaande woning met strakke belijning, verfijnde details en moderne uitstraling gerealiseerd. De oriëntatie van de woning is gebaseerd op uitzicht en bezonning.
Het hoofdvolume bestaat uit wit stucwerk in combinatie van grijs metselwerk, veel glas en houtaccenten. We hebben een groot zadeldak met grote dakoverstekken ontworpen die voorzien zijn van vlakke dakpannen waarin de zonnepanelen weggewerkt zijn d.m.v. een indaksysteem.

Belangrijke eyecatchers van de woning zijn de twee verticale elementen. Zo is daar de stenen openhaard die dienst kan doen als binnenhaard en buitenhaard. Verder is er aan de zijgevel een zinken kader met een glazen pui opgetrokken die de begane grond verbindt met de verdieping. Praktisch omdat hierdoor in de woonkeuken veel licht binnenstroomt en op de verdieping een mooie lichte slaapkamer is gekomen.

De ruimte woonkamer en de woonkeuken geven beide toegang tot de tuin en beslaan het grootste deel van de begane grond. De woonkamer heeft een directe verbinding met de overdekte veranda en de ruime achtertuin De veranda dient tevens als zonwering.
Op de eerste verdieping vind je een ruime ouderslaapkamer met inloopkast en badkamer. Verder een ruime overloop, badkamer en apart toilet. Naast de ouderslaapkamer zijn er nog 4 volwaardige slaapkamers. Met een vaste trap ga je naar de tweede verdieping waar nog 2 ruime en lichte kamers en een aparte bergruimte zijn.

Kortom, een huis waarbij alle ruimtes op maat gemaakt zijn naar de wensen van de opdrachtgevers en waar rekening is gehouden met veel daglicht, ruimtelijke beleving, woongenot, goede isolatie en duurzame materialen.

Type: Nieuwbouw, Woningbouw

Locatie: Dalfsen, provincie Overijssel

Ontwerp: 2016

Opdrachtgever: Particulier

Status: Gerealiseerd

Oplevering: 2017

Fotografie: Jan Duker